Kiulu – rantasauna

Otalammen alueen kyläyhdistys lähti toteuttamaan kauan muhinutta ideaa Otalammen rantaan sijoittuvasta kylän yhteisestä saunasta. Projekti on saanut tuulta alleen ja Ykkösakselin hankeavustus laitettiin hakuun keväällä 2017.

Keväällä 2018 Ykkösakseli myönsi lähes 50.000 euron rahoituksen hankkeelle.

Otalammen yhteisestä saunahankkeesta ja sen edistymisestä voit lukea lisää Kiulun omilta Facebook -sivuilta.

Hankeen vaiheista kerrotaan myös OtaSanomissa.

OtaSanomat 2/2017:

KIuLU – Otalammen kyläsaunaprojektin kuulumisia

Kyläyhdistyksen rantasaunaprojekti etenee, vaikka pieniltä haasteiltakaan ei ole vältytty. Sopimukset ja lupa-asiat ovat nyt kunnossa ja ensimmäiset sahaustalkoot saatiin pidettyä onnistuneesti elokuussa (2017).

Pientä viivettä projektiin aiheutti kaavastapoikkamisluvan käsittely ja määräalan vuokrasopimusneuvottelut kunnan kanssa. Varsinaista rakennuslupaa päästiin hakemaan vasta loppusyksystä. Näiden takia rakennustöiden aloittaminen joudutaan siirtämään ensi vuoden puolelle.

Positiivinen yllätys oli kyläläisten innokas osallistuminen ensimmäisiin sahaustalkoisiin viime elokuussa. Talkoolaisten positiivinen asenne ja tuki hankkeelle ovat perusedellytyksiä yhteisissä kyläprojekteissa onnistumiselle. Kiitokset siis kaikille talkoissa ja muuten mukana olleille!

Ensi talvena riittää vielä puuhaa metsätalkoissa, jotta loput hirret saadaan keväällä valmiiksi. Lisäksi välirahoitus rakentamisajalle pitää saada järjestymään hyvissä ajoin, jotta rakentamisvaiheessa voidaan keskittyä saunan rakentamiseen. Ykkösakselin kautta haettava EU-tuki hankkeelle on merkittävä, mutta se laskutetaan todellisia kuluja vastaan vasta jälkikäteen.

Talkoiden lisäksi hanketta voi tukea liittymällä Kiulun saunaryhmään. Jäsenmaksun 120€/vuosi voi maksaa Kiulun tilille FI66 4006 0010 3079 20. Ennakkoon maksaneet saavat rakentamisvuoden jäsenmaksun ilmaiseksi. Laita viestikenttään liittyvien jäsenten nimet.

Tietoa tulevista talkoista ja rakentamishankkeesta: Tapio Pulkkinen / 044 500 3647. Projektiin voi tutustua myös facebook-sivulla ”Kiulu -Otalammen rantasauna”.