Kiulu – rantasauna

Otalammen alueen kyläyhdistys lähti toteuttamaan kauan muhinutta ideaa Otalammen rantaan sijoittuvasta kylän yhteisestä saunasta. Projekti on saanut tuulta alleen ja Ykkösakselin hankeavustus laitettiin hakuun keväällä 2017.

Keväällä 2018 Ykkösakseli myönsi lähes 50.000 euron rahoituksen hankkeelle.

Otalammen yhteisestä saunahankkeesta ja sen edistymisestä voit lukea lisää Kiulun omilta Facebook -sivuilta.

Hankeen vaiheista kerrotaan myös OtaSanomissa.

OtaSanomat 1/2018:

KIuLU – Otalammen kyläsaunaprojektin kuulumisia

Kiulu-kyläsaunaprojekti sai viimein huhtikuun alussa myönteisen hankerahoituspäätöksen Ykkösakseli ry:n hallitukselta. EU:n maaseudun kehittämisrahastosta myönnettävä tuki oli myös ehtona pankin välirahoitukselle, mutta nyt hankeasiat ovat järjestyksessä ja pääsemme aloittamaan rakentamisen.

Kiitos ahkerien talkoolaisten, kevättalvella saimme myös metsätalkoot päätökseen. Tämän talven tukit on toivottavasti sahattu hirsiksi ja sahatavaraksi toukokuun aikana. Joitakin suunnitelmien tarkennuksia ja selvityksiä on vielä tehtävä ennen kesän alkua, mutta varsinainen rakentaminen on tarkoitus aloittaa alkukesästä kaivuutöillä ja rakennusten pohjatöillä.

Rakentaminen aloitetaan WC/puuvaja-rakennuksesta, mihin tulee invamitoituksella oleva WC ja kylmää varastotilaa. Saunarakennus tehdään pilaireiden päälle hirsirakenteisena ja siihen tulee myös erillinen saunatupa. WC on valmistuttuaan uimarantakaudella vapaassa käytössä päiväsaikaan.

Talkoiden lisäksi hanketta voi tukea liittymällä Kiulun saunaryhmään. Jäsenmaksun 120€/vuosi voi maksaa Kiulun tilille FI66 4006 0010 3079 20. Ennakkoon maksaneet saavat rakentamisvuoden jäsenmaksun kaupan päälle. Laita viestikenttään liittyvien jäsenten nimet.

Vihdoin valmis

Vuonna 2021 Kiulu-rantasauna saatiin valmiiksi ja nyt on päästy nauttimaan erinomaisista löylyistä. Oman vuorosi pääset varaamaan osoitteesta www.otalampi.fi